Möt en av våra strandhjältar


Möt våra strandhjältar! I sommar är det Ludvig och andra ungdomar som sett till att stränder, lekplatser och andra offentliga ytor i Falkenberg varit städade och rena.


Tack vare extra bidrag från staten och en kommunal satsning har 100-120 extra ungdomsjobb kunnat skapas i vår kommun under sommaren, från 16/6 till 14/8. Ungdomarna har jobbat i grupper och på olika områden under perioden.

De extra jobben har gjort att vi hunnit plocka skräp vid fler tillfällen än vanligt längs med kusten, insjöbaden, insjöarna och vid Vallarna. Många naturområden som normalt inte hinna med med än sporadiskt har fått mer uppmärksamhet. Bland annat gäller det naturområden i Stafsinge, Skogstorp, Heberg, Okome och flera naturområden inne i centrala Falkenberg.

Områden som ibland benämns som "problemområden" med nedskräpning, som Lövstaviken och Gruebäcken har också plockats vid flera tillfällen.

Alla motionsslingor i hela kommunen har gåtts över samt Doktorspromenaden, Strandpromenaden, Laxpromenaden med flera.

Då det varit ungdomar som gjort arbetet har de inte gått längs sträckor som är trafikerade på grund av arbetsmiljön.

Helgen 9-10 augusti var den värsta med nedskräpning under hela säsongen. Då plockades 200 sopsäckar a 70 liter i området kring Klittervägen och Skrea strand, 27 m3 sopor tömdes under helgen och 70 övergivna solstolar togs omhand eller slängdes.


Utöver det har också olika föreningar, som Falkenbergs FF, gjort insatser för att vi ska mötas av rena, fina stränder och andra välbesökta platser.