Företagsmaraton – ett sätt att lära känna företagen bättre

I september 2019 besökte vår näringslivsavdelning över 100 företag i kommunen – ett så kallat företagsmaraton. Syftet med arrangemanget var att lära känna Falkenbergs företagare bättre och stärka företagsklimatet i kommunen.

Vår näringslivsavdelning har i uppdrag att driva tillväxtfrågor i Falkenberg och ser företagsmaraton som ett bra tillvägagångssätt för att förbättra företagsklimatet i kommunen. Sett till de senaste sex åren så har Falkenberg hamnat bland de 25 bästa kommunerna i landet och förra året så hamnade man på en 8:e plats i Svenskt Näringslivs ranking av företagsklimatet i Sveriges samtliga kommuner.


Vi jobbar hela tiden med att förenkla kontakten med kommunen för företagen. ​Företagsmaraton ger oss ytterligare möjlighet att lyssna in våra företag och ta del av deras perspektiv och identifiera förbättringsområden

 
- Jan Melkersson, näringslivschef i Falkenbergs kommun.

I filmen nedan får du hänga med på delar av förra årets företagsmaraton och höra mer om arbetet, resultatet och vad företagen tyckte om vårt initiativ med företagsmaraton.

Årets maraton flyttat till hösten

Tanken var att i maj genomföra årets företagsmaraton, men på grund av coronapandemin så kommer årets företagsmaration i stället äga rum i början av oktober. Varje företagsbesök är en timme långt och man planerar att besöka 100 stycken företag under veckan. Målet med besöken är att lära känna Falkenbergs företagare bättre och få större inblick i hur företagens vardag ser ut, vad de ser för orosmoln och vilka framtidsplaner de har.

Vill du att vår näringslivsavdelningen besöker ditt företag? Anmäl dig till nästa företagsmaraton här