Jag vågade: Mica tog över familjeföretaget

Mica Pettersson jobbade i en helt annan bransch i över 11 år när hennes pappa frågade henne om hon inte skulle ta över familjeföretaget (ett hyvleri) i Älvsered. Efter lite övervägande så vågade hon ta steget att lämna sin fasta anställning och ta steget som egenföretagare, ett steg som var både skrämmande och väldigt roligt.


Jag rekommenderar alla att våga göra vad man än känner – vad det än är. Oavsett om det är att byta jobb eller om det är något som känns läskigt och obekvämt så tycker jag att man ska våga!- Mica Pettersson, Panel & List i Älvsered AB


I serien "Jag vågade" får vi möta falkenbergare som vågade ta steget till att bli företagare. Det finns fler filmer i denna serie och det kommer nya med jämna mellanrum. För Micas del har det bara gått några månader sedan hon tog steget, men hon är redan mer än nöjd att hon vågade. I filmen nedan får du höra hennes historia och följa med på hennes resas början som företagare.


Mica vågade, vågar även du ta nästa steg i ditt företagande? Kontakta vår näringslivsavdelning så hjälper vi dig på vägen.