Att vara familjehem – en kärleksfull samhällsinsats

Ett familjehem är en familj som har tid och kraft över i vardagen och som vill hjälpa ett barn i behov av fler vuxna i sitt liv. Hur länge barnet bor i familjehemmet kan variera från en kortare period till hela uppväxten. Olle och Helene Johansson hade länge funderat på att bli familjehem. När de sedan fick erbjudandet tvekade de inte att säga ja. Deras egna tre barn hade blivit större och det fanns plats för en till. I filmen nedan får du höra deras berärrelse om att vara familjehem.


Det gav oss så mycket glädje i hemmet och det känns verkligen som vi blivit en familjemedlem till.- Helene Johansson

Det behövs fler familjehem i Falkenberg​

Lena Gudmundsson jobbar som familjehemssekreterare i vår kommun och möter varje vecka barn och ungdomar som behöver familjehemsplaceras. Behovet av familjehem ökar konstant och har gjort så de senaste två åren. Enligt Lena tror många att det krävs något speciellt för att bli familjehem, men egentligen är det inte mer än att man är en vanlig familj – med ett känslomässigt överskott.


Man kan vara ensamstående, samkönad, en bonusfamilj eller i stort sett i vilken konstellation som helst, så länge man är en trygg familj med plats och trygghet för en till.- Lena Gudmundsson, familjehemssekreterare i Falkenbergs kommun

 I filmen nedan berättar Lena mer om vad det innebär att vara familjehem.  Är du och din familj intresserade av att bli familjehem? Kontakta vår familjehemsenheten så berättar vi mer.